İZMİR / TORBALI - Torbalı Mesleki Eğitim Merkezi

Kalfalık Belgesi Alma Koşulları

1 - Esnaf ve  Sanatkarlar Odasından KALFALIK BELGEm var

Meslek odalarından usulüne göre alınmış olan Kalfalık Belgeleri, 3308 sayılı kanuna göre verilecek olan KALFALIK BELGESİ ile değiştirilir. Başvuruda istenen belgeler:
1.Meslek Odasından alınmış belgenin aslı
3.Nüfus cüzdanı fotokopisi
4.2 adet vesikalık fotoğraf 2 - Çıraklık Okulu Diplomam Var 19.06.1986 tarihinden önce "Çıraklık Okulu Diploması" alanlara doğrudan KALFALIK BELGESİverilir. Başvuruda istenen belgeler:
1.Çıraklık okulu diplomasının aslı
3.Nüfus cüzdanı fotokopisi
4.2 adet vesikalık fotoğraf 3- Üçüncü Sınıf Yetki Belgem Var Üçüncü sınıf Yetki belgesine sahip olan Elektrik Tesisatçılarına doğrudan KALFALIK BELGESİ verilir.
1.Yetki belgesinin aslı
3.Nüfus cüzdanı fotokopisi
4.İki adet vesikalık fotoğraf 4- Yurt dışından alınmış olan Kalfalık belgelem var Yurt dışından alınmış olan Kalfalık belgeleri 3308 sayılı kanunun 35.maddesine göre verilecek olanKALFALIK BELGESİ ile değiştirilir. Başvuruda istenen belgeler:
1.Yurt dışından alınmış belgenin aslı
4.2 adet vesikalık fotoğraf
5.Yurt dışından alınmış belgenin noter tastikli tercümesi 5- Kurs belgelem var Bakanlığın açmış olduğu mesleki kurslardan geçerek ve arta kalan süreyi mesleklerinde çalışarak dolduranlar Kalfalık sınavlarına alınır ve başarılı olanlara KALFALIK BELGESİ verilir.
1.Kurslardan alınmış belgelerin aslı
4.2 adet vesikalık fotoğraf
5.Hizmet belgelendirme formu   6- Öğrenci olarak okumak istiyorum 14 yaşından gün almış olanlar ( 4702 sayılı kanun ile üst yaş sınırı kaldırılmıştır.) Mesleki Eğitim Merkezlerine kayıt yaptırıp meslek ve öğrenim durumunun özelliklerine göre 1-3 yıl öğrenim gördükten sonra Kalfalık sınavlarına alınır ve başarılı olanlara KALFALIK BELGESİ verilir.
1.Çıraklık sözleşmesi
4.Sekiz adet vesikalık fotoğraf
5.İkametgah ilmühaberi
6.Ustasının ustalık ve usta öğretici belgelerinin fotokopileri   7- Öğrenci olarak okurken ayrıldım Çıraklık eğitiminde ara sınıflardan ayrılanlar,ayrıldıkları tarihten itibaren kalan sürenin iki katı kadar meslekleri ile ilgili bir işte çalıştıklarını ve bu süreyi sosyal güvenlik kuruluşlarından belgelendirmeleri durumunda Kalfalık sınavına alınır ve başarılı olanlara KALFALIK BELGESİ verilir.
Başvuruda istenen belgeler: 1.Hizmet belgelendirme formu
4.2 adet vesikalık fotoğraf
5.Sosyal güvenlik kuruluşlarından alınmış prim dökümleri   8- Hiç Belgem Yok   KAPSAMA ALINMA TARİHİNDE MÜRACAAT EDENLER  Bir ilde mesleğin kanun kapsamına alınma tarihinde; Bakanlıkça tespit edilen tarihten itibaren üç ay içerisinde müracaat edenlerden;18 yaşını dolduranlar doğrudan Kalfalık sınavına alınır ve başarılı olanlara KALFALIK BELGESİ verilir.   Başvuruda istenen belgeler: 1.Dilekçe
4.2 adet vesikalık fotoğraf
5.Sağlık raporu  Bir ilde mesleğin kanun kapsamına alınma tarihinde; Bakanlıkça tespit edilen tarihten itibaren üç ay içerisinde müracaat edenlerden;16 yaşını doldurmuş, 19 yaşından gün almayanlar süresi bakanlıkça tespit edilecek olan intibak eğitimine alındıktan sonra, Kalfalık sınavına alınırlar, başarılı olanlara KALFALIK BELGESİ verilir.
Başvuruda istenen belgeler: 1.Dilekçe
5.Sağlık raporu
6.Çıraklık sözleşmesi   KAPSAMA ALINMA TARİHİNDEN SONRA BAŞVURANLAR  Kapsama alınma tarihinden sonra çırak öğrenci olarak Merkezlere kayıt yaptıramayan 19yaşından gün almış, 20 yaşından küçük ve daha önce eğitimden geçmeyenler mesleklerinde çalıştıklarını belgelendirmeleri durumunda telafi eğitimden sonra Kalfalık sınavına alınır ve başarılı olanlara KALFALIK BELGESİ verilir.
1.Dilekçe
4.2 adet vesikalık fotoğraf
5.Sağlık raporu  Kapsama alınma tarihinden sonra 20 yaşından gün alanlar, geçmişe yönelik; Çıraklık süresinin 2 katı kadar çalışmalarını kanunun 35. maddesine göre belgelendirmeleri durumunda Kalfalık sınavına alınır ve başarılı olanlara KALFALIK BELGESİ verilir. Bu durumda olanların 06.01.1998 tarihinden önce uygulama kapsamına alınan mesleklerde, bu tarihten sonraki hizmetlere ait primlerin, sosyal güvenlik kuruluşlarından birine yatırıldığı belgelendirilir.Aynı zamanda mesleğin kanun kapsamına alınış tarihi ile 06.01.1998 tarihi arasında 18 yaşını tamamladığı tarihten sonraki hizmetleri değerlendirilir.
1.Hizmet belgelendirme formu
4.2 adet vesikalık fotoğraf
5.Hizmet belgelendirme formunu imzalayan işyerinin vergi kaydı 6.Sosyal güvenlik kuruluşlarından alınmış prim dökümleri

Yayın: 26.02.2013 - Güncelleme: 23.01.2018 17:07 - Görüntülenme: 2184